Det finns säkert fortfarande

Det finns säkert fortfarande grundläggande brister i Morris spel som kräver förfining. Han är fortfarande mycket starkare med en fot över den andra och försöker gå för sig själv en gång för ofta. Seattle troligen planerade att använda honom som kanal-löpare och sträckare när de undertecknade honom, med sina instinkter som en naturlig efterbehandlare fortfarande inte så skarpa som de kunde vara. Men som ett pågående arbete har fotbollskläder Morris gjort stora framsteg under de senaste 12 månaderna.
Billiga Fotbollströjor fotbollshype-maskinen har tuggat upp och sprutat ut så många spelare som Morris måste ha på ett eller annat sätt betraktat utsikterna att bli bara en annan wunderkind som misslyckades med att leva upp till förväntningarna. En nation väntar på sin första transcendentala superstjärnan – den amerikanska Messi – och Morris var för en tid saddlad med det tryck fotbollskläder som krossade så många framför honom.
Morris är inte den superstjärnan. Han är inte amerikansk fotbolls räddare, för ingen är – inte ens Christian Pulisic. Vad Morris är, dock, är en talang som kanske har ställt ett prejudikat för högskolans system, vilket visar att en inneboende amerikansk inrättning kan producera toppklassiga spelare. Genom att lyfta MLS Cup på lördag skulle Morris äntligen få något påtagligt att visa för sitt löfte.